Vijf coole tips voor een perfect werkende airco

Geplaatst op

  • Airco vol aanzetten zonder eerst de auto te ventileren één van de meest voorkomende fouten
  • Luchtuitstroomopeningen moeten omhoog worden gericht in plaats van op passagiers
  • Binnentemperatuur van 35° C kan reactietijd bestuurder negatief beïnvloeden

Met de bijna tropische temperaturen van deze week zetten we op weg naar de vakantiebestemming natuurlijk lekker de airconditioning aan. Dat was in de jaren tachtig wel anders toen zo’n verkoelend systeem bepaald nog geen gemeengoed was. Destijds ging je gewoon in de vroege ochtenduren op reis om te voorkomen dat je door de hitte uit de auto zweette. Of reed je met geopende ramen over de snelweg om de warmte ietwat uit de auto te verjagen. Ondanks de slimme technologie achter de aircosystemen van nu wordt hun capaciteit veelal nog niet optimaal benut. Vaak zijn het vooral de gebruikers die er voor zorgen dat de airconditioning onvoldoende werkt. Hieronder staan vijf van de meest voorkomende fouten en enkele tips om de auto koel te houden:

Lees meer…

Succesvolle VAG-Meeting

Geplaatst op

En we hebben een winnaar!

Mevrouw C.A. Maduro was afgelopen zaterdag in het bezit van het winnende lotnummer. Aan het einde van de zeer geslaagde VAG-Meeting werden de sleutels van de VW Golf project MK2 overhandigd door Stefan de Mik van vwprojects.nl.

Bekijk een sfeerimpressie van de VAG-Meeting in Meerkerk

Lees meer…

Foundation De Groot Mobiliteit en Wellant College maken AWM CO2-vrij

Geplaatst op

MEERKERK/OTTOLAND • Maar liefst 170 bessenstruiken en een stel fruitbomen vormen het Arno Wallaard Memorial-Bessenbos. De komende jaren gaat deze groenaanplant de CO2-uitstoot van de AWM compenseren. De nieuwe Foundation van De Groot Mobiliteit Meerkerk deed hiermee een aftrap voor donaties aan goede doelen. Lees meer…

Trots op de waardering van onze klanten

Geplaatst op

Tevreden klanten, daar doen we het voor! Ons team werkt iedere dag vol energie en enthousiasme aan de hoogst haalbare klanttevredenheid. Dat doen we met kennis en kunde maar zeker ook met een vriendelijk woord. Het is altijd prettig wanneer je daarvoor de waardering van de klanten krijgt. Dat gebeurt vaak persoonlijk in de vorm van een bedankje na een onderhoudsbeurt of aflevering.

Tastbare resultaten

Daarnaast worden er actieve onafhankelijke onderzoeken gedaan en kunnen klanten (bijvoorbeeld op klantenvertellen.nl) hun oordeel geven. In het meest recente landelijke SEAT-onderzoek is de aftersales van De Groot Mobiliteit beoordeeld met maar liefst de volledige score van 5 sterren! Daar zijn wij natuurlijk best trots op. Het geeft ons de bevestiging dat klanten echt tevreden zijn. Daarnaast geeft het energie om dit vast te houden en waar mogelijk te verbeteren.

De Groot Foundation maakt jong & oud blij!

Geplaatst op

Meerkerk – De Groot Mobiliteit heeft onlangs een ‘De Groot Foundation’ opgericht. Sjoerd van der Leeden, directeur: “Wij wilden dit nog vrij prille jaar goed beginnen. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid geven wij graag iets terug aan de samenleving waar wij wonen en werken. De oprichting van een Foundation zat al wat langer in onze gedachten. Begin 2018 hebben we dit daadwerkelijk handen en voeten gegeven. Lees meer…

Vierseizoenenband. Rijden of mijden?

Geplaatst op

Liever niet steeds uw banden wisselen? Wellicht zijn vierseizoensbanden iets voor u? De vierseizoenenband, ook wel de ‘all season band’ of ‘all weather band’ genoemd, is de perfecte combinatie van een zomer- en winterband.

Hier zijn enkele redenen om voor vierseizoenenbanden te kiezen:

Het hele jaar voldoende grip
Zeker in het Nederlandse klimaat heeft u bij hoge en lage temperaturen voldoende grip.

Gemak
Niet wisselen bespaart tijd en opslagruimte van een extra bandenset.

Kostenbesparing
Bespaar op kosten om uw banden te wisselen (en soms balanceren) en de eventuele opslag in het bandenhotel. Daarnaast hoeft u geen extra wielenset aan te schaffen.

Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk
Een aantal vierseizoensbanden zijn ook in Duitsland en Oostenrijk toegestaan. Gaat u echter onder zware winterse omstandigheden de bergwegen op, dan zijn winterbanden beter geschikt.

Passend bandenadvies

Bij uw keuze voor zomer- en winterbanden of vierseizoenenbanden kan ook het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt de doorslag geven. Onze bandenspecialisten kunnen u een passend advies geven. Komt u gerust even langs! Indien gewenst bekijken wij uw huidige banden en zorgen voor de juiste bandenspanning zodat uw brandstofverbruik niet onnodig hoog is.

Een espresso onderweg?

Geplaatst op

Nieuwe smaakmaker van Volkswagen: de espressomachine voor onderweg

Voor mobiele barista’s, koffieleuten en ieder ander die graag geniet van de perfecte kop koffie, brengt Volkswagen nu de mobiele espressomachine. Want waarom wachten op een hippe koffiebar of het koffiezetapparaat op het werk, als je onderweg al je eigen coffeecorner bij de hand hebt en je jezelf kunt trakteren op een heerlijke verse espresso? Of meteen maar op een ‘espresso doppio’. Waarom niet?

Lees meer…