Foundation De Groot Mobiliteit en Wellant College maken AWM CO2-vrij

Geplaatst op

MEERKERK/OTTOLAND • Maar liefst 170 bessenstruiken en een stel fruitbomen vormen het Arno Wallaard Memorial-Bessenbos. De komende jaren gaat deze groenaanplant de CO2-uitstoot van de AWM compenseren. De nieuwe Foundation van De Groot Mobiliteit Meerkerk deed hiermee een aftrap voor donaties aan goede doelen. Lees meer…

Trots op de waardering van onze klanten

Geplaatst op

Tevreden klanten, daar doen we het voor! Ons team werkt iedere dag vol energie en enthousiasme aan de hoogst haalbare klanttevredenheid. Dat doen we met kennis en kunde maar zeker ook met een vriendelijk woord. Het is altijd prettig wanneer je daarvoor de waardering van de klanten krijgt. Dat gebeurt vaak persoonlijk in de vorm van een bedankje na een onderhoudsbeurt of aflevering.

Tastbare resultaten

Daarnaast worden er actieve onafhankelijke onderzoeken gedaan en kunnen klanten (bijvoorbeeld op klantenvertellen.nl) hun oordeel geven. In het meest recente landelijke SEAT-onderzoek is de aftersales van De Groot Mobiliteit beoordeeld met maar liefst de volledige score van 5 sterren! Daar zijn wij natuurlijk best trots op. Het geeft ons de bevestiging dat klanten echt tevreden zijn. Daarnaast geeft het energie om dit vast te houden en waar mogelijk te verbeteren.

De Groot Foundation maakt jong & oud blij!

Geplaatst op

Meerkerk – De Groot Mobiliteit heeft onlangs een ‘De Groot Foundation’ opgericht. Sjoerd van der Leeden, directeur: “Wij wilden dit nog vrij prille jaar goed beginnen. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid geven wij graag iets terug aan de samenleving waar wij wonen en werken. De oprichting van een Foundation zat al wat langer in onze gedachten. Begin 2018 hebben we dit daadwerkelijk handen en voeten gegeven. Lees meer…

CUPRA groeit uit tot zelfstandig merk

Geplaatst op

  • SEAT lanceert het nieuwe sportieve merk CUPRA
  • Eerste model onder het merk CUPRA wordt begin maart in Genève gepresenteerd
  • Select aantal gespecialiseerde CUPRA-dealers in Nederland

SEAT lanceert CUPRA als een nieuw, opzichzelfstaand merk. Het eerste eigen CUPRA-model wordt op de autoshow van Genève (8 – 18 maart) geïntroduceerd. In Nederland wordt een select aantal gespecialiseerde CUPRA-dealers aangesteld, waar consumenten straks terecht kunnen voor de optimale merkbeleving. Lees meer…

Wat is sneller: een SEAT LEON CUPRA 300 of een speer?

Geplaatst op

  • Leon CUPRA 300 neemt het op tegen de spierkracht van Olympisch kampioene speerwerpen en SEAT-ambassadrice Barbora Špotáková

Twee keer Olympisch goud won de Tsjechische speerwerpster en SEAT-ambassadrice Barbora Špotáková. Als stunt nam de SEAT Leon CUPRA 300 het op tegen de werpkunsten van de huidige wereldkampioene.

SEAT gebruikte voor de stunt een leeg stadion van de Tsjechische voetbalbond. De 221kW/300 pk sterke SEAT Leon CUPRA 300 nam het met zijn 2.0 TSI motor op tegen de Olympisch atlete. Met een snelheid van gemiddeld 90 km/h gooide Špotáková de speer weg; haar wereldrecord staat op een afstand van 72,28 meter. In drie pogingen mocht de hot hatch van SEAT proberen om de speer te verslaan.

Dankzij de acceleratie vanuit stilstand naar de snelheid van 100 km/h in 4,9 seconden wist de Leon CUPRA de eerste poging te winnen van de Tsjechische speerwerpster. Bij de tweede poging vloog de speer met een snelheid van zeven meter per seconde door het voetbalstadion, waarmee de atlete haar speer net iets meer snelheid meegaf dan de SEAT. Bij de derde en beslissende poging won de Leon CUPRA het van Barbora Špotáková die haar speer wegwierp met een snelheid van 90 km/h. De Tsjechische SEAT-ambassadrice Špotáková moest weliswaar tijdens de ludieke stunt haar meerdere erkennen in de krachtpatser van SEAT, maar ze heeft in 2020 wel kans op goud tijdens de Olympische Spelen in Tokyo.

Vierseizoenenband. Rijden of mijden?

Geplaatst op

Liever niet steeds uw banden wisselen? Wellicht zijn vierseizoensbanden iets voor u? De vierseizoenenband, ook wel de ‘all season band’ of ‘all weather band’ genoemd, is de perfecte combinatie van een zomer- en winterband.

Hier zijn enkele redenen om voor vierseizoenenbanden te kiezen:

Het hele jaar voldoende grip
Zeker in het Nederlandse klimaat heeft u bij hoge en lage temperaturen voldoende grip.

Gemak
Niet wisselen bespaart tijd en opslagruimte van een extra bandenset.

Kostenbesparing
Bespaar op kosten om uw banden te wisselen (en soms balanceren) en de eventuele opslag in het bandenhotel. Daarnaast hoeft u geen extra wielenset aan te schaffen.

Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk
Een aantal vierseizoensbanden zijn ook in Duitsland en Oostenrijk toegestaan. Gaat u echter onder zware winterse omstandigheden de bergwegen op, dan zijn winterbanden beter geschikt.

Passend bandenadvies

Bij uw keuze voor zomer- en winterbanden of vierseizoenenbanden kan ook het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt de doorslag geven. Onze bandenspecialisten kunnen u een passend advies geven. Komt u gerust even langs! Indien gewenst bekijken wij uw huidige banden en zorgen voor de juiste bandenspanning zodat uw brandstofverbruik niet onnodig hoog is.

De evolutie van de SEAT Leon Cupra

Geplaatst op

  • Zeventien jaar en meer dan 100 pk tussen de eerste CUPRA en huidige
  • Het seriemodel met een racehart diende als basis voor de SEAT Leon Cup Racer
  • Met 221 kW/300 pk sprint de huidige CUPRA 300 in minder dan vijf seconden naar 100 km/h

De CUPRA-modellen van SEAT combineren al sinds 2000 de prestaties van een sportwagen met de bruikbaarheid van een gezinsauto. Recent kondigde het merk de Leon CUPRA R aan, die met een vermogen van 228 kW/310 pk het sterkste model in de CUPRA-reeks ooit is. Een reden om eens te kijken naar de evolutie van de Leon CUPRA.

In 2000 werd de Leon CUPRA gelanceerd en was een mijlpaal voor SEAT. Het  was de eerste auto van het merk met meer dan 147 kW/200 pk. De huidige versie, met 221 kW/300 pk, accelereert in minder dan vijf seconden van stilstand naar 100 km/h. Lees meer…

SEAT geeft hondenbaasjes tips voor trips

Geplaatst op

  • 600 miljoen baasjes laten hun hond jaarlijks achter; piek vindt plaats in de zomer
  • SEAT geeft eenvoudige tips voor een goed hondenleven tijdens de vakantiereis

SEAT springt deze zomer in de bres voor honden. Elk jaar worden zo’n 600 miljoen trouwe viervoeters achtergelaten door hun baasjes, aldus de cijfers van de onafhankelijke dierenwelzijnsorganisatie ESDAW – de European Society of Dog and Animal Welfare. Vooral in de zomer neemt het aantal verlaten honden schrikbarend toe omdat de beesten ogenschijnlijk niet in de reisplannen van hun eigenaar passen. Maar met een aantal handige tips in het achterhoofd is reizen met een huisdier zonder veel gedoe te doen.

Zorg allereerst voor geldige reisdocumenten. Binnen de EU mag er alleen gereisd worden met een geldig dierenpaspoort. In een populair vakantieland als Spanje heb je ook een gezondheidscertificaat van de dierenarts nodig. Chippen van het dier is natuurlijk handig bij vermissing of een ongeval. Lees meer…